نسترن کوهی میوه ای سرشار از ویتامین


نسترن کوهی میوه ای سرشار از ویتامین

نسترن کوهی(شیلان در کوردی)، نوعی رز وحشی با گل‌های ریز است که به رنگ‌های سفید، قرمز و زرد یافت می‌شود و بوی کم، اما مطبوعی دارد. قسمت‌های مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است. در این مطلب برخی از خواص نسترن ‌را بیان می‌کنیم.

طبع میوه نسترن

میوه نسترن از نظر طب سنتی ایران، معتدل و خشک است.

ترکیبات میوه نسترن

میوه نسترن سرشار از ویتامین C است؛ به طوری که در ۱۰۰ گرم آن، ۶۰۰ میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد، در حالی که در ۱۰۰ گرم پرتقال فقط ۵۰ میلی‌گرم ویتامین C موجود است؛ بنابراین مقدار ویتامین C میوه نسترن ۱۲ برابر پرتقال و ۳ برابر لیموترش است.

خواص قلبی و عروقی نسترن

دمنوش نسترن در درمان بیماری‌های قلبی مفید است همچنین میوه نسترن سبب کاهش فشار خون می‌شود.
دمنوش نسترن تپش قلب را رفع می‌کند برای این منظور ۱۰ گرم میوه نسترن را سه ساعت در ۳۰۰ سی‌سی آب خیس کنید سپس ۵ دقیقه آن را بجوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ روزانه ۳ فنجان از این دمنوش را میل کنید.

خواص گوارشی نسترن

دمنوش میوه نسترن، مقوی معده است. این دمنوش اسهال، انقباض ماهیچه‌های معده و انگل روده را از بین می‌برد.

اثر‌های نسترن بر دستگاه ادراری

برای درمان تورم کلیه و مجاری ادراری از نسترن استفاده می‌شود.
میوه نسترن نقش موثری در دفع سنگ کلیه دارد برای این منظور ۱۵ گرم میوه خرد شده نسترن را در ۳۰۰ سی‌سی آب بجوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ قبل از هر وعده غذایی یک لیوان از این دمنوش را میل کنید.
برای درمان بند آمدن ادرار، ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سی‌سی آب‌جوش بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از این دَم‌کرده را بنوشید.


اثر‌های نسترن بر دستگاه حرکتی

نسترن تاثیر بسزایی در درمان نقرس دارد.
برای بهبود شکستگی استخوان، ضمادی از برگ نسترن درست کنید و آن را روی محل شکستگی قرار دهید.

اثر‌های نسترن بر دستگاه عصبی

میوه نسترن خاصیت آرام‌بخشی دارد و بی‌خوابی را برطرف می‌کندهمچنین جهت رفع غم و اندوه باید ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سی‌سی آب سه ساعت خیس کنید سپس آن را حرارت دهید تا به جوش آید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ روزانه ۳ فنجان از این دمنوش را میل کنید.

خواص پوستی نسترن

نسترن سرعت جریان خون را در پوست افزایش می‌دهد و پوست را لطیف می‌کند و دم‌کرده برگ و گل نسترن برای شستشوی زخم و سوختگی‌ها استفاده می‌شود.

اثر‌های نسترن بر غدد

نسترن بوی بد بدن را دفع می‌کند. افرادی که زیاد عرق می‌کنند باید بدن خود را پس از استحمام با دَم‌کرده گل و برگ نسترن بشویند.

طرز تهیه دمنوش میوه گل نسترن

سه قاشق غذاخوری میوه خردشده نسترن را در آب جوش بریزید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دَم بکشد سپس آن را صاف و میل کنید؛ این دمنوش را می‌توان روزانه سه بار مصرف کرد.

موارد منع مصرف میوه گل نسترن

میوه گل نسترن قند خون را کاهش می‌دهد بنابراین مبتلایان به دیابت باید در مصرف این دمنوش احتیاط کنند؛ استفاده از دمنوش میوه گل نسترن برای زنان باردار ممنوع است.

برچسپ ها:

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تلفن :

09120237785

ایمیل :

-

آدرس :

آذربایجان غربی - شهرستان بوکان